Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Ensituntumat Borderlands 3:sta

Odotettu julkaisupäivä on ohi. Hienoa oli, että enimmittä teknisittä murheitta selvittiin ja ihmiset esimerkiksi pääsivät pelaamaan peliä. Sekään ei tunnu olevan itsestään selvyys tänä päivänä, kun iso toimija toisen perään epäonnistuu julkaisussaan.

Nämä fiilikset on kirjoitettu siis yhden illan pelien pohjalta, noin kuuden tunnin pelin jälkeen.

BL3:ssa on vielä pientä karheutta pinnassa. Se oli odotettavaa, mutta rosoja oli yllättävän perusjutuissa, kuten hiiren toimimisessa päävalikossa. Itsellä auttoi, että disabloi ohjainvaihtoehdon, mutta kaverilla taas ei.

Nämä tuntuivat kuitenkin pikkujutuilta, kun viimein pääsi pelaamaan. Aloitimme kolmistaan samalla porukalla, jolla BL2:ta on takana yhdessä satoja tunteja.

Alku tuntui hyvin tutulta ja oli sen verran rauhallinen, että hetken ehti vain ihastella päivitettyjä grafiikoita. Vaikka kone olisi vähän vanhempi, niin ero edelliseen peliin pitäisi olla varsin selvä, huolimatta ko. sarjan erikoisesta visuaalisesta tyylistä. BL3 näyttää tutulta, mutta ei tunnu yhtään vanhalta.

Pohjatieto: minulla on 21:9 ultrawide näyttö. Omalla koneellani välivideot leikkaantuvat ikävästi noin 4:3-kuvasuhteeseen. Kuva-alueen ulkopuolella on erikoisia väri-ilmiöitä, joten oli selvää, että homma ei näyttänyt siltä, kuin piti. Harmitti vähän, mutta ei estänyt pelaamista. Tämä on ehkä asia, joka minun pitää niellä, koska kuulun suhteellisen pieneen marginaaliin, joka on välttämättä halunnut erikoisen näytön. Asetuksista löytyi sille kuitenkin tuki, joten outoa, miten rikki videot kumminkin olivat. Itse peli toimi ko. kuvasuhteella moitteetta.

Lisäksi illan aikana koettiin yksi pelin täysi kaatuminen, yksi tähtäimen katoaminen ja pari varsin pitkää, noin 20 sekunnin jäätymistä. Pidän saldoa nykystandardeilla kohtuullisena, mutta jättäähän se petraamisen varaa vielä.

Tehtävät olivat tutunlaisia, huumori oli tallella eikä tuntunut väsyneeltä, uudet ja vanhat hahmot kulkivat sulassa sovussa keskenään, kosmetiikkaa oli paljon enemmän, skinejä, aseita, lisäosia, väriteemoja, huoneen sisustusta… Se tuntuu ihan kivalta lisäkarkilta, eikä ole liian suuressa osassa. Oikeastaan muotiasiat on ainakin tähän mennessä ollut mahdollista käytännössä sivuuttaa niin halutessaan.

BL3 tuo uusia juttuja lopulta niin vähän, että kaiken järjen mukana pelin pitäisi tuntua vähän tylsältä, mutta ainakaan vielä ei tunnu. Ehkä perusasiat on nyt viilattu niin minttiin, että pelaaminen vain on entistä nautinnollisempaa. Aseet näyttävät ja tuntuvat helvetin hyvältä ja niissä on enemmän varianssia kuin ennen (paitsi laadussa, edelleen 99.9 % on kuraa). Elementit tuntuvat merkityksellisemmiltä ja violetti aivopieru slag on poissa.

Olisi tästä enemmänkin juttuja mielessä, mutta pitää mennä takaisin pelaamaan. Kaikkineen kuuden tunnin jälkeen lähes pelkästään positiivinen fiilis. Kannatti odottaa, kannatti ostaa. Kyllä viihtyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: