Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

YLE: E-urheilija treenaa enemmän kuin huippujuoksija

YLE:n tekemässä vertailussa kerrotaan, kuinka juoksijan ja pelaajan treenituntimäärät eroavat toisistaan.

Jutussa haastatellaan SJ Gaming -joukkueessa CS:ää pelaavaa Tuomas ”SADDYX” Louhimaata, jolle kertyy harjoittelutunteja viikossa perinteisen työntekijän tuntien verran, eli noin 35–40 tuntia. Tämän lisäksi hän katselee muiden pelejä ja käy kolmesti viikossa kuntosalilla. Kaikki tämä liittyy itsensä kehittämiseen pelaajana, eikä ns. turhaa pelailua ole.

Vertailukohdaksi otettiin Suomen mestari pikajuoksija Eetu Rantala, joka harjoittelee normaalisti noin 12–15 tuntia viikossa. Pikajuoksijan jalkoihin kohdistuu jopa 750 kilon paine joka askeleella, joten kehon kestävyyttä on ajateltava harjoitusmääriä miettiessä eri tavalla.

”Kaikilla harjoituksilla on tarkoitus ja tärkeintä on se, että harjoitteesta palautuu toivotussa ajassa. Kyse on kehittymisestä, ei siitä, että on komea harjoituspäiväkirja”, kommentoi Rantalan valmentaja Jukka Vähäkangas.

Artikkelin mukaan monien e-urheilijoiden rutiinit ovat jo laajuuksiltaan verrattavissa perinteisiin ammattiurheilijoihin, sikäli kun vertailu on mahdollista. E-urheilun luonne mahdollistaa perinteistä urheilua suuremmat harjoittelumäärät, mutta pelaajan pitää olla myös tarkka, ettei yksipuolista istumista tule liikaa, tai suoritus alkaakin kärsiä. Suurelta osin oppiminen ja kehitys tapahtuukin levossa.

SJ Gaming on koonnut uudenlaisen asiantuntijaryhmän, jonka tehtävä on tutkia ja kehittää e-urheilijoiden harjoittelua. ”Kehitystyöryhmään kuuluvat SJ Gamingin oman fysiikkavalmentaja Riku Aallon ja urheilutoimenjohtaja Otto Takalan lisäksi istumistutkija Arto Pesola, jääkiekkoliigajoukkue SaiPan fysiikkavalmentaja Mikko Paunonen, liikkeen laadun asiantuntija Ari-Pekka Lindberg, urheiluteknologian ja ohjelmistokehityksen asiantuntija Teijo Himanen ja urheilupsykologi Toni Mets”, kerrotaan YLE:n uutisessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: